divendres, de novembre 21, 2014

RA al Seticpa

Des de fa molts mesos, tants com sis, tenia pendent de publicar, en la llista d'esborranys, un post sobre la darrera sessió del SETICPA del curs anterior. Ara que estic a punt de publicar un escrit sobre la primera sessió del SETICPA 2015-2015, per fi he trobar el moment de rescatar-lo i publicar-lo.

El dimarts 20 de maig va tenir lloc la darrera sessió del SETICPA del curs 2013-2014. La sessió estava centrada en l'ús didàctic de la RA, de la qual ja hem parlat en algunes de les darreres entrades d'aquest blog. Podeu trobar la informació de la sessió en el dossier de la sessió.


La primera de les aplicacions que vàrem veure és ActiveTextbook, que segons el dossier "Activetextbook és una aplicació en línia que permet convertir un arxiu PDF en un arxiu multimèdia, el que vol dir és què podrem afegir comentaris, enllaços, imatges, podcast i vídeos sobre el propi document PDF que quedarà “il∙lustrat” amb aquesta informació superposada."

Realment és una aplicació que ens ofereix moltes possibilitats per a crear materials interactius. Afegir vídeos, àudio, text, enllaços, i fins i tot crear qüestionaris. En resum, molt interessant i amb moltes aplicacions didàctiques, com podeu veure en aquest exemple.

I a la fi Aurasma. Havia sentit a parlar molt d'aquesta aplicació, però encara no havia tingut la possibilitat de remenar-la.



La pràctica va ser molt senzilla i va consistir en vincular diferents auras (imatges i vídeos) a una imatge, de manera que quan s'escaneja la imatge amb la càmera del dispositiu l'aura es superposa a la imatge real.




La tercera aplicació amb la que vàrem estar jugant és Aumentaty VSearch"és una aplicació de reconeixement d'imatges que ens permet associar el contingut i informació sobre una imatge. Aumentaty vsearch està format per un portal web de continguts i una aplicació mòbil que serveix per accedir a aquests continguts."




I per acabar, una aplicació activitat de la que fa molt poquet n'he parlar en aquest blog: Geoaumentaty.  Segons el dossier "Geoaumentaty és una aplicació de realitat augmentada geolocalitzada per oferir informació i contingut augmentat sobre punts d'interès de l'entorn dels usuaris, en temps real."

Que pocs mesos després d'un SETICPA estigui fent una activitat amb els alumnes amb una de les aplicacions conegudes al seminari, és la millor cosa que es pot dir d'aquest tipus d'activitats formatives.