dilluns, d’agost 09, 2010

Programes de gravació de CDs i DVDs

Feia temps que pensava en la possibilitat de cercar alguna aplicació gratuïta de gravació de CDs i DVDs per tal de treballar-los a classe. Tot i que CD i DVD estan en clar retrocés davant d'altres suport de magatzematge d'arxius, encara hi ha situacions on són prou útils.

Doncs bé, avui ha caigut a les meves mans una revista on mostren una recopilació d'aquests tipus d'aplicacions que llistaré aquí, tot i que no he provat, ja que de ben segur tard o d'hora els hi trauré profit.

La majoria d'aquestes aplicacions compleixen perfectament amb les funcions per les quals han estat dissenyades i les principals diferències amb les aplicacions de pagament, com el famós Nero, rauen en les aplicacions complementàries que ofereixen les de pagament, com ara la creació de caràtules.

CDBurnerXP Es tracta d'una aplicació completa i molt fàcil d'utilitzar que permet gravar CDs i DVD, incloent els Blu-ray i els HD-DVD. Permet crear discs de dades, d'àudios, copiar discs, tant CDs com DVDs, i esborrar disc regravables. A més presenta un reproductor d'àudio i una senzilla aplicació de creació de caràtules. Compatible amb Windows 2000, XP, Vista i Windows 7.

InfraRecorder Es tracta també d'un programa força complet que permet crear discs de dades, d'àudio, gravar una imatge, copiar discs, etc. Destaca per la seva senzillesa d'ús i disposa d'una versió portable. Amb ell podem gravar CDs i DVDs incloent els Blu-ray. Compatible amb Windows 98, 2000, XP, Vista i Windows 7.

Free Easy CD DVD Burner Programa que permet gravar CDs i DVDs incloent el Blu-ray. També permet crear imatges de disc i gravar-les. Presenta una funció força interessant que consisteix en extreure àudio de DVDs i convertir-los en fitxers MP3 o WAV. És compatible amb Windows 2000, XP, Vista i Windows 7.

Deep Burner Free Permet crear CDs o DVDs de dades, CDs d'àudio, discs multisessió, discs autoexecutables, discs arrancada, etc. També disposa d'una aplicació d'edició de caràtules i d'una versió portable per executar el programa sense instal·lar-lo prèviament. Compatible amb Windows 98, 2000, XP, Vista i Windows 7.

BurnAware Free Permet crear CD d'àudio, DVD de vídeo i discs d'MP 3 però no permet copiar CDs ni DVDs. Es compatible amb Blu-ray. Compatible amb Windows 98, 2000, XP, Vista i Windows 7.

JetBee Free Aplicació molt fàcil d'utilitzar que entre els seus punts forts destaca la verificació de les dades un cop gravat el disc. No obstant també presenta alguns inconvenients com el temps que triga en executar-se. Compatible amb Windows 98, Me, NT, 2000, XP, Vista i Windows 7. Us el podeu descarregar des de la pàgina web de Softonic

Burn4Free CD & DVD Aquest programa presenta forces mancances comparats amb els anteriors i el seu ús menys intuïtiu. No obstant presenta algunes opcions interessant com la protecció contra la manca de dades en el procés de gravació. Compatible amb Windows 98, Me, NT, 2000, XP, Vista i Windows 7.

Nero BurnLite Versió gratuïta del Nero ús el podeu descarregar des d'aquí. Utilitza la mateixa interfície que el programa de pagament, tot i que no totes les opcions estan disponible, cosa que dificulta el seu ús. Només permet la còpia de discs i gravació de dades en CD i DVD. Cal instal·lar una barra d'eines al navegador per poder utilitzar-lo. Disponible per Windows XP, Vista i Windows 7