divendres, d’agost 20, 2010

Cobian backup

La mandra que dona fer còpies de seguretat dels nostres fitxers no és ni de bon tros comparable a la desesperació de perdre definitivament fitxers importants per no haver fet còpies de seguretat.

Tot i això, massa sovint, la mandra ens venç i quan hem de menester les còpies de seguretat per alguna petita catàstrofe entre els nostres fitxers aquesta no existeix o no està convenientment actualitzada.

Feia temps que volia provar alguna aplicació que permetés agilitzar el procés per a fer les còpies de seguretat i aquest estiu m'he decidit a provar el Cobian backup.

Realment el programa funciona perfectament i hi podem establir diferents còpies de seguretat de diferents arxius (el que en el llenguatge del programa s'anomenen tareas) i programar-les per que s'executin automàticament, per exemple cada cert temps, o executar-les manualment quan més ens interessi.

Així, per exemple, podem dissenyar una còpia de seguretat per als nostres documents que s'executi manualment cada setmana o cada dia, i establir una còpia de seguretat de les nostres fotografies i fer-ne una còpia de seguretat manualment, cada cop que descarreguem més imatges a l'ordinador.

A més les còpies de seguretat poden ser completes o bé el programa pot actualitzar les còpies prèviament realitzades. Això és el que s'anomenen còpies Incrementals.

En aquest darrer cas el programa detecta els fitxers que han estat modificats i actualitza la còpia de seguretat copiant únicament aquest fitxers.


Podeu obtenir el programa des de la pagina web de Cobiansoft o bé des de la pàgina web de Softonic on a més trobareu més informació sobre el programa.

El seu funcionament no és massa complicat i és força intuïtiu i, a més, l'aplicació està en castellà. No obstant aquí hi ha un tutorial que explica el funcionament bàsic de l'aplicació.

A més en el vídeo següent, tot i que està en anglès, es pot veure el funcionament del programa