diumenge, de juny 08, 2008

Enllaços directes a pàgines web.

Segur que torno a estar descobrint la sopa d'all i que hi ha mil maneres i més senzilles de fer el què vaig a explicar, però de moment ja he resolt el problema.

Doncs bé, un company emn va explicar que volia fer un enllaç directe a una pàgina web, concretament a un qüestionari, de manera que persones amb molt pocs coneixement informàtics poguessin emplenar el qüestionari.

El que se'm va acudir és posar un enllaç directe a la URL del qüestionari en l'ordinador que els alumnes utilitzarien per emplenar el qüestionari, ja que no era qüestió de canviar la pàgina d'inici del navegador (o si, però això ja no era qüestió meva).

Doncs bé, avui he trobat una cosa que funciona (tot i que no és una solució massa elegant). Som-hi.

Per fer-ho només cal accedir amb el navegador a la URL de la pàgina web de la qual en vulguem tenir l'enllaç directe i afegir-lo a les nostres adreces d'interès (Em temo que el Mister Wong aquí no serviria).

Aleshores només cal desplegar el menú adreces d'interès i arrossegar l'enllaç directe fins a l'escriptori (o fins a la carpeta on vulguem desar l'enllaç directe). Per fer-ho òbviament no haurem de tenir la finestra del navegador maximitzada.

Et voilà! L'enllaç directe creat.

Nota: Funciona tant pel Mozilla Firefox com per l'Internet Explorer.