dissabte, de febrer 09, 2008

Sindicació de continguts.

Feia temps que volia mirar-me el tema de la sindicació de continguts. Sabia de que anava, però no tenia massa clar com funcionava. També tenia localitzat alguns llocs de la xarxa que en parlava i diferents aplicacions per utilitzar aquesta eina.

En la animació interactiva següent hi ha una explicació del funcionament sobre la sindicació de continguts. (Cal fer clic al damunt la imatge)



També queda força clar en el vídeo següent:



Per començar m'he mirat l'article Qué es RSS y como funciona de faqoff. Permet tenir una visió de que és la sindicació de continguts i conèixer algunes eines per accedir-hi, com el GreatNews, del qual hi ha més informació en un altre article del faqoff.

També hi ha força informació sobre el tema en un dossier del SETICPA

Una possibilitat per tenir un lector de RSS en el propi navegador és la intal·lació d'una extensió com Sage, al Mozilla Firefox. Se'n va explicar el funcionament en una altra sessió del SETICPA. Hi ha tota la informació al dossier corresponent.

Una altra opció és l'ús d'alguna aplicació en línia com netvibes. Es tracta d'un escriptori virtual que l'usuari pot personalitzar al seu gust. Entre els elements que s'hi poden introduir hi ha lectors d'RSS que ens permeten veure els continguts elaborats per d'altres pàgines . (+ info 2 3)