dimecres, de febrer 13, 2008

Mozilla Thunderbird

Porto tota la setmana barallant-me amb el Mozilla Thunderbird. He d'instal·lar-lo a deu màquines i no hi ha manera. Per descarregar-lo i instal·lar-lo cap problema. Els mals de cap comencen quan he de configurar un compte de correu.

He provat a fer-ho amb un compte de correu de lamalla.net, tal com s'explica als materials competic i al mateix web de lamalla.net (ho teniu aquí i aquí). Però res de res!

De fet, en un ordinador que ja hi havia un parell de comptes de lamalla.net configurats i que funcionaven, la cosa havia deixa't d'anar. Desconec el problema, però sembla que Thunderbird i lamalla.net no s'agraden massa.

Per continuar provant he intentat configurar un compte de l'xtec, tal com s'explica aquí i me n'he sortir. El programa funcionava, però no era la solució atès a que havia de crear un compte de correu per a cada una de les 10 màquines. Necessito un proveïdor de comptes de correu gratuïtes i fàcils de demanar.

Solució? Provar amb gmail. Primer de tot havia de trobar algun lloc on expliqués com configurar un compte de correu del gmail al Thunderbird i no ha estat difícil fer-ho atès a que el mateix gmail ho fa aquí.

Tot ha anar força bé, tret d'algun entrebanc amb el tallafocs. Res massa important: tancar i obrir el thunderbird i donar-li permisos al tallafocs. En definitiva, tot funciona com ha de funcionar. Ara només falta que també funcioni a les 10 màquines que estan esperant, amb permís del nostre amic (amic?) Panda.

En qualsevol cas he pogut constatar la gran quantitat d'informació que hi ha a la xarxa sobre el panda, la major part de la qual ni me l'he pogut mirar (+ info 2 3 4 5 6 7 8 i paro ja!)